Chiptuning

Chiptuning is het fijn afstellen van een motor voor betere prestaties.

Het motormanagement regelt de motorloop aan de hand van diverse sensorwaarden. Uit de volgende hoofdwaarde: de gaspedaalstand, het toerental en de turbodruk berekent de ECU de hoofd inspuithoeveelheid. Daarna volgt de fijn aanpassing welke worden bepaald door o.a. temperatuur en lambdawaarde.

In elke auto bevindt zich tegenwoordig een motorcomputer (ECU). Deze computer stuurt de motor aan. Door het aanpassen van de kenvelden in deze ECU verbeteren de prestaties (koppel en vermogen) en vaak verminderd het brandstofverbruik.

De originele software van het motormanagementsysteem wordt uitgelezen via diagnose-aansluiting of direct op de ECU. Vervolgens wordt de software aangepast en terug geschreven. Het voordeel van deze methode is dat alle waarden worden beïnvloed, zelfs waarden die niet belangrijk zijn voor meer vermogen, maar wel voor o.a. brandstofverbruik.

Ook is het mogelijk om andere software-aanpassingen uit te voeren, denkend aan: toerental limiters, pop and bang, fout oplossingen, virgin schrijven, enz.

Voor de exacte mogelijkheden en prijzen kunt u natuurlijk vrijblijvend contact op nemen via het contactformulier of telefoon.

Onderhoud, Diagnose of Chiptuning?

Bel ons om een vrijblijvende afspraak te maken